Al jaren bestaat binnen politie Nederland de behoefte om onze "extra ogen", oftewel de beveiligingscamera's, hangen ten behoeve van het opsporingsproces. Door de toename van camera's binnen onze maatschappij is deze behoefte steeds sterker geworden. Camera in beeld is een digitale kaart waarop je kunt zien waar camera's hangen. Een collega kijkt voor een onderzoek even op Camera in Beeld en ziet in één oogopslag welke camera's zicht hebben op de openbare weg en mogelijk iets geregistreerd hebben bij een incident. 

Hoe meer burgers en ondernemers hun camera's aanmelden, hoe effectiever de politie kan werken. De volgende informatie staat in het systeem: waar de camera hangt, of er wel/geen opnames gemaakt worden en wat de bewaartermijn is, contactgegevens van de eigenaar en een zichtveldfoto zoddat bekend is welk gebied de camera waarneemt. Wij willen u vragen om, als u een of meerdere camera's heeft, deze aan te melden. Dit kan via deze link helemaal onderaan de pagina vindt u het formulier.

2015 was een jaar met vele veranderingen, het gebied Westpoort werd anders verdeeld onder de stadsdelen West, Nieuw West en het Havenbedrijf. De Nationale Politie kreeg verder vorm wat resulteerde in meerdere teams die verantwoordeljik werden voor het gebied Westpoort (in plaats van voorheen alleen team Water Havens) en de uitvoerende partij van collectieve beveiliging in Westpoort wisselde van Securitas naar G4S. Al deze ontwikkelingen zorgden ervoor dat de voorbereidingen om te komen tot een nieuw convenant wat langer hebben geduurd.

Inmiddels is in Westpoort een nieuw convenant collectieve beveiliging opgesteld en ondertekend tussen de SCBA, politie en G4S. Hiermee kunnen we weer op detailniveau informatie delen, elkaar versterken in het gebied en kunnen de collectieve surveillanten fungeren als extra oren en ogen in het gebied.

Gezamenlijk zetten SCBA, politie en G4S zich in om de veiligheid in Westpoort verder te vergroten!

 


Colofon:
Jurjen de Jong Communicatie, Amstelveen | Websitebouw: EMMA-design, Joure
achtergrondafbeeldingen
achtergrondafbeeldingen